Blog

blog

The Conference 2023

Nieuws
Mandy Paauwe

Door Mandy Paauwe
Geplaatst op 29 november 2023 | Bewerkt op 1 december 2023

The Conference 2023

17 november zijn Bryan en Mandy Paauwe afgereisd naar Texel voor The Conference. In deze blog vertellen ze je meer over hun ervaringen.

Een inspirerend weekend met interessante sprekers tijdens The Conference, voorheen Conversion Hotel, op Texel. Het event is voornamelijk gericht op CRO, maar ook onderwerpen als psychologie, mental health en sales kwamen aan bod. Het was leuk om te zien dat CRO door de verschillende “stromingen” binnen online marketing ook op verschillende manieren wordt beleefd. Echter, of je nu een CRO, SEO of SEA specialist bent, men streeft naar hetzelfde: een zo goed mogelijk geoptimaliseerde campagne of platform voor jouw doelgroep.  



Veelal kwam naar voren dat er continue een strijd gevoerd moet worden om CEO's of de bovenste managementlagen binnen een bedrijf te overtuigen om budget vrij te maken voor CRO binnen een bedrijf. In een wereld waarbij steeds meer digitaal gebeurt, is het essentieel om te weten hoe jouw klanten reageren op jouw website of campagnes. Hierbij is het noodzakelijk om steeds optimalisaties te testen en door te voeren op basis van data, gegenereerd uit jouw potentiële klanten. Om dit mogelijk te maken is het geloof vanuit de bovenste managementlagen nodig en een samenwerking tussen alle verantwoordelijke afdelingen. Van CRO-specialisten tot de SEO en SEA specialisten, communiceer én luister naar elkaar. Creëer een breed gedragen (CRO/experimentatie) visie binnen de gehele organisatie, alleen zo worden de beste resultaten gerealiseerd. Naast het opdoen van kennis was het event erg gericht op netwerken. We hebben veel leuke connecties gemaakt en ervaringen met andere CRO-specialisten en online marketeers gedeeld. 

Een aantal interessante CRO-inzichten: 

1: Experimenteren binnen CRO is key. Zonder A/B-testen weet je niet wat werkt en wat niet. Echter krijg je vaak te maken met weerstand als je binnen een niet-digitale organisatie (bijvoorbeeld banken of autobedrijven) werkt. Tip: probeer de mensen binnen deze organisaties niet over te halen met data en statistieken, maar help ze het te begrijpen door te beginnen bij de visie, het doel en de strategie. Leg uit waarom we ze moeten helpen hun uitdagingen op te lossen. 

2: Waarom SEO'ers en CRO'ers met elkaar moeten samenwerken. SEO'ers weten wat het zoekgedrag is van mensen. Dit kunnen CRO'ers weer gebruiken als input om de website te optimaliseren. Als er geen communicatie is tussen deze 2, kun je de website nog zo goed optimaliseren, maar als mensen niet vinden wat ze zoeken, converteren ze niet. De oplossing: communicatie met elkaar, schrijf alleen converterende content, probeer niet te ranken op zoveel mogelijk zoektermen én combineer data met behulp van de inzichten die je met elkaar deelt. 

3: Luister naar je gebruikers en stop met domme dingen doen. Leer de fundamentals van UX:  

  • Je gebruiker niet laten denken, zorg dat alles voor zich spreekt.  
  • Schreeuw niet om aandacht: gebruik geen grote sliders en video's op je homepage. 
  • Less is more: stop met het toevoegen van elementen op je pagina in plaats van de pagina duidelijker te maken.
Contact

Zullen we samen
resultaten boeken?

Léon Maljaars
Specialist

Liever sparren met
onze expert Léon?

Bel of stuur dan direct een mailtje naar onze expert Léon!

Gerelateerd

Verder lezen?

SMX Advanced Berlin 2023
SMX Advanced Berlin 2023

Een nieuw jaar, een nieuwe editie van het SMX Advanced evenement in Berlijn. Dit jaar was het de beurt aan collega’s Eleaz en Nynke om 2 dagen ondergedompeld te wor ...

Lees verder
Vibe Martech Fest Dubai 2023
Vibe Martech Fest Dubai 2023

Op 13 en 14 september vond Vibe Martech Fest 2023 plaats. Jesper en Cees zijn naar Dubai afgereisd om dit event bij te wonen. Een memorabele reis en een interessant e ...

Lees verder
Brandmovie Envoker
Brandmovie Envoker

We hebben een nieuwe coole en inspirerende brandmovie gelanceerd, één om trots op te zijn. Na een nieuwe positionering en huisstijl in 2019 was het nu tijd om daar ...

Lees verder
SCROLL