Social media als ondersteunende marketingtool

Sociale media vormen voor bedrijven belangrijke platforms bij het vinden van hun doelgroep. Miljoenen Nederlanders zijn er immers op actief. Gemiddeld brengen zij niet minder dan 30% van hun onlinetijd door op social-mediawebsites. Ook jouw doelgroep is gegarandeerd aanwezig op één of meer van deze platforms. Met gerichte social media marketing kan je dagelijks dus veel geïnteresseerden in je product of dienst bereiken. Envoker helpt jouw onderneming aan meer klanten door het opzetten van social media campagnes rond advertising en merknaam- en productbranding.

Gericht adverteren dankzij profieldata

Mensen communiceren steeds meer via sociale media en ‘sharen’, ‘posten’ en ‘liken’ daarbij allerlei berichten en zaken die ze relevant, leuk of belangrijk vinden. Bovendien zijn gebruikers van dit soort platforms doorgaans weinig terughoudend met het aangeven van persoonlijke data en voorkeuren. Die informatie en de interactie die sociale-mediagebruikers tentoonspreiden met het delen, plaatsen en onderschrijven van content zijn bijzonder waardevol bij het uitrollen van een social media campagne voor een webshop of bedrijf. Al deze gegevens kunnen namelijk worden gebruikt om je doelgroep voor je te winnen. Social-mediasites spelen daarom een belangrijke rol in de customer journey van potentiële klanten. De combinatie met de steeds grotere mogelijkheden van bijvoorbeeld de Facebook Pixel zorgt ervoor dat een professionele social media specialist advertenties bijzonder gericht kan inzetten. Dergelijke advertising speelt een belangrijke rol in met name lower- en midfunnel-campagnes.

Enthousiast en klaar om aan de slag te gaan?

Wij zeker! Neem direct contact met ons.

Social media strategie tweeledig

Bedrijven die mogelijke geïnteresseerden en klanten willen aanspreken via Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, YouTube of Google+ dienen keiharde performance te combineren met aansluitende content. Advertenties op sociale media bereiken hun doel echter niet zonder inhoudelijke content en een bijpassende context. Aan de andere kant haal je nooit het maximale uit je content zonder advertising. Voor het beste resultaat, moeten deze twee aspecten dus hand in hand gaan. De social media (advertising) specialisten van Envoker hebben ruime ervaring en kennis van zowel strategie als uitvoer. Daarbij beperken wij ons niet tot de inmiddels traditionele sociale-mediakanalen. Ook op de nieuwere platforms signaleren we kansen en uitdagingen die wij oppakken. Zo helpt Envoker ondernemers optimaal bij het bepalen en opzetten van een lonende contentstrategie, een doordacht funneltraject en relevante advertisingcampagnes. Sociale media en de advertentiemogelijkheden kennen voor ons namelijk geen geheimen.

Onze diensten

Social Media Adverteren

Het is belangrijk om je volgers up-to-date te houden op je Social Media kanalen en hier organisch bereik mee te behalen. Ware het niet dat het organisch bereik steeds verder wordt teruggeschroefd en de eigenaren van de Social Media kanalen je steeds meer richting Advertising sturen.

Social Media Adverteren

Social Media strategie

Social media zijn niet meer weg te denken uit het internetlandschap. Er is tegenwoordig vrijwel geen bedrijf meer dat het zonder een of andere vorm van socialmedia-aanwezigheid doet. Doordat er zoveel verschillende mogelijkheden en kanalen zijn, kan je op het gebied van social media veel kanten op. Het resultaat van je online inspanningen staat of valt echter met een goed social media plan. Bij Envoker weten we alles van sociale media en hoe je deze op een doordachte manier inzet voor je bedrijf.

Social Media strategie

Continue social media training

Bij veel webshops en andere ondernemingen zien we vaak dat één medewerker het beheer van de social media ‘er even bij doen’. Omdat mensen als individu al jaren op Facebook actief zijn of veel Twitter- of Instagram-volgers hebben, voelt vrijwel iedereen zich een beetje een social-mediamarketeer. Gezien de vele mogelijkheden die social media marketing biedt, biedt deze ervaring evenwel onvoldoende basis om sociale-mediacampagnes ‘ernaast te doen’. Naar onze mening gaat het om het totaalplaatje. Dat betekent over kanalen heen kijken en op het juiste moment de juiste boodschap uitdragen op een wijze die past bij de organisatie. Onze jarenlange expertise en doorlopende social media training zorgen voor strategieën op maat gebaseerd op essentiële KPI’s en afgewogen marketingdoelstellingen. Zo zijn sociale media een echte meerwaarde voor je marketingcampagnes. Bel of mail met Envoker voor nadere informatie.

Blijf op de hoogte van het online marketing nieuws!

Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief naar onze klanten én geïnteresseerden. Deze nieuwsbrief staat vol met de laatste nieuwtjes op online marketing gebied. Wil je dus op een eenvoudige manier op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op online marketing gebied schrijf je dan snel in!

Bloovi
Combell
Decovry
Eventplanner.be / .nl
Halito
IgnitionOne
Roompot Vakanties
Verhuurwinkel.nl
Bing Ads
Connections
Dakenshop
Hogenboom Vakantieparken
StoryMe
Wellens Men
BandenConcurrent
Starss
Nilsson
Novid
Pinkminds
Villapark de Paardekreek
Sentia
Thermaalbad Arcen
BTS Tank Solutions
Dr. Feriduni Hair Clinic
LightBrands
Staen
Van Mele Tuinmeubelen
Neapharma
Klok'uus