Display advertising maakt je zichtbaar

Potentiële klanten bereiken met online marketing kan op tal van manieren, variërend van posts op social media tot het versturen van e-mails. Een meer traditionele vorm van reclamemaken op internet is online display advertising. Dit is een breed begrip, dat uiteenlopende vormen van adverteren omvat die via websites mogelijk zijn. Een display campagne kan dan ook op diverse wijzen worden ingevuld. Het achterliggende idee is echter steeds hetzelfde en dat is je doelgroep aanspreken met een relevante boodschap. Envoker weet hoe display advertenties voor meer leads, prospects en klanten kunnen zorgen.

Wat is display advertising?

Net als bij andere reclamevarianten is het belangrijkste doel van display-adverteren op internet ervoor te zorgen dat geïnteresseerden je bedrijf of assortiment ontdekken. Dit soort advertenties kan worden gebruikt voor het opbouwen van naamsbekendheid en het genereren van brand awareness, maar ook om mensen ertoe te bewegen jouw product of dienst af te nemen.

Als je interesse hebt om te adverteren via online display kan je veel kanten op. Je kunt display advertising banners op internetpagina’s of bij video’s laten plaatsen, maar ook afbeeldingen, audioboodschappen en tekstadvertenties vallen onder deze wijze van online promotie. Om display-adverteren zo effectief mogelijk te maken, is het zaak om steeds een weloverwogen en overtuigende boodschap aan potentiële klanten te tonen. Voor het realiseren van een marketingcampagne via display advertising kan je kiezen voor reguliere websites, maar tevens voor apps en sociale-mediaplatforms.

Adverteren met banners op internetsites

Een vorm van display-adverteren is door middel van online banners. Advertenties worden weergegeven als horizontale balk op een video of webpagina, maar kunnen ook verticaal aan de linker- of rechterkant van een website verschijnen. Daarnaast worden banners van een kleiner en meer traditioneel advertentieformaat soms halverwege een website getoond.

Wat al deze banners gemeen hebben is dat ze doorgaans gebruikmaken van flitsende animaties, aansprekende teksten en kleurrijke beelden. Daardoor zijn dergelijke advertenties bijzonder opvallend en worden met name de horizontaal en centraal geplaatste banners altijd wel gezien.

Van tevoren is een customertargeting uitgevoerd op basis van locatie, gebruikte zoektermen, interesses, leeftijd of andere via internet te achterhalen persoonlijke informatie van de websitebezoeker. Display advertenties volgen geïnteresseerden om op het juiste moment aan de juiste internetgebruiker de juiste boodschap te laten zien.

Communicatie, advies en strategie staan voor mij centraal in onze samenwerking met Envoker

“Vanuit Roompot zijn we zeer te spreken over de samenwerking. Communicatie, advies en strategie staan voor mij centraal in onze samenwerking met Envoker. Online marketing is een belangrijk onderdeel van onze totale marketing strategie, hiervoor leveren de marketeers van Envoker al jaren een grote bijdrage. De resultaten hieruit volgend zijn jaar op jaar zeer positief!"

Laura Ligthart Laura Ligthart
Director Sales | Roompot Vakanties

Het is fijn een partner-in-crime te hebben waarop je kan terugvallen voor een second opinion

We doen voor onze media-brands met regelmaat beroep op de expertise van Envoker. Hoewel we intern heel wat kennis hebben, is het fijn een partner-in-crime te hebben waarop je kan terugvallen voor een second opinion, het sparren over de beste strategie of gewoon de extra handjes die nodig zijn om een project rond te krijgen. In Envoker hebben we voor het eerst een transparant bureau gevonden dat met plezier haar kennis deelt en pragmatisch meedenkt. De communicatie loopt altijd snel en direct, wat voor een online media-bedrijf als het onze gewoonweg essentieel is. En misschien nog het belangrijkste: de resultaten zijn er. Het verschil met andere bureaus komt meteen bovendrijven.

Kevin Van der Straeten Kevin Van der Straeten
Managing Mind | Pinkminds

Ik hou van de no-nonsense, resultaat gefocuste aanpak van Envoker.

Ik hou van de no-nonsense, resultaat gefocuste aanpak van Envoker. Ze hebben de nodige ervaring en kennis in huis om strategisch mee te denken op elk niveau. Daarnaast kan je ook voor uitvoerende taken meer dan gerust zijn van een correcte aanpak, met focus op de doelstellingen.

Nick Boterberg Nick Boterberg
Senior Online Marketeer | Combell

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken.

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken. Het resultaat is een zeer uitdagende online groeistrategie met bijbehorende begroting waarbij beschikbaar budget en ROAS maatgevend zijn.

Jornt de Meurichy Jornt de Meurichy
Online Traffic Manager | Roompot Vakanties

Envoker is voor Roompot van grote waarde geweest in het maken van fundamentele keuzes daarin en met fantastisch resultaat.

Een open-minded, kritische én energieke club met ontzettend veel know-how over vrijwel alle aspecten van digitale marketing. Of het nu gaat over advertising, attributie, budgetten of strategische keuzes; Envoker is voor Roompot van grote waarde geweest in het maken van fundamentele keuzes daarin en met fantastisch resultaat!

Wesley Koolen Wesley Koolen
E-Commerce Manager | Roompot Vakanties

Enthousiast en klaar om aan de slag te gaan?

Wij zeker! Neem direct contact met ons.

Bereik jouw doelgroep via adverteren het Display Netwerk

Bij het motiveren van je doelgroep is het Google Display Network een onmisbare hulp. Dit netwerk bestaat uit partners van Google, die hebben aangegeven dat ze via Google Ads aangeboden advertenties op hun website wensen. Tot de aangesloten websites behoren publishers als YouTube, Buienradar, NU en talloze minder bekende. Bij adverteren display netwerk kun je je reclameboodschap dus onder de aandacht brengen bij geïnteresseerden in alle uithoeken van het internet.

Het is echter zaak om je targetgroep nauwkeurig te omschrijven wanneer je je advertenties aanbiedt. Het netwerk heeft hiertoe verschillende opties. Je kan bijvoorbeeld specifieke websites uitkiezen of juist uitsluiten, je display-advertentie alleen tonen aan eerdere bezoekers van jouw online kanalen, persoonlijke interesses van potentiële klanten leidend laten zijn of internet gebruikers targetten op basis van ingetypte keywords of door Google aangegeven onderwerpen.

Display advertising aanwenden voor remarketing

Het online weergeven van advertenties aan mensen die al weten van het bestaan van jouw merk wordt ook remarketing of retargeting genoemd. Er kan enige tijd overheen gaan voordat een prospect een remarketingadvertentie van je webshop of website te zien krijgt. De gedachte erachter is dan ook dat mensen weer eens worden herinnerd aan een product of dienst waarvoor ze in het recente verleden interesse hebben getoond. En natuurlijk is het uiteindelijke doel de bezoeker terug te brengen naar je webstore om de eerder afgebroken actie af te ronden. Online display advertising is uitermate geschikt voor remarketingdoeleinden.

Doordat het duidelijk is voor wie de boodschap bestemd is, kan je voor een gerichte en persoonlijke reclame-uiting gaan. Zo weet je zeker dat je display advertenties aankomen bij de ontvanger en inspelen op actuele behoeftes en interesses.

Blijf op de hoogte van het online marketing nieuws!

Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief naar onze klanten én geïnteresseerden. Deze nieuwsbrief staat vol met de laatste nieuwtjes op online marketing gebied. Wil je dus op een eenvoudige manier op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op online marketing gebied schrijf je dan snel in!

Onze diensten

Remarketing

Adverteren via internet kan op allerlei manieren. Zo kun je kiezen voor de inzet van dynamic remarketing. Deze vorm van gerichte internetreclame noemt men ook wel retargeting. Het doel is hetzelfde als dat van reguliere advertenties op het web namelijk omzet genereren, maar zoals de term al aangeeft wordt doelgerichter te werk gegaan. Daarnaast worden de advertenties dynamisch gevuld met productaanbod, gebaseerd op het gedrag van je websitebezoekers. Envoker is een expert op het gebied van goed uitgekiende remarketingcampagnes, die zelfs je koudste prospects en leads warm houden.

Remarketing

Envoker weet alles van display advertising

Heeft jouw bedrijf of organisatie de wens om internetgebruikers te benaderen met een op de persoon gerichte boodschap? Of wil je je bedrijf opnieuw onder de aandacht brengen van mogelijke klanten via een display campagne?

Envoker kan je helpen bij het selecteren van specifieke doelgroepen en voor jou een geslaagde strategie ontwikkelen. Wat daarbij centraal staat is dat de vooraf gestelde KPI’s worden gehaald. Meedenken, ambities waarmaken en performancegericht te werk gaan zijn kenmerkende eigenschappen van onze marketeers. We gaan in overleg om te bepalen welke displayadvertenties het best zijn om online de aandacht van geïnteresseerden te trekken.

Door efficiënt gebruik te maken van de mogelijkheden die adverteren met banners biedt, moet je potentiële klanten op het juiste moment in hun customerjourney bereiken. Neem contact op met Envoker voor effectieve display advertising die je online zichtbaarheid vergroot.

Bloovi
Combell
Decovry
Eventplanner.be / .nl
Halito
IgnitionOne
Roompot Vakanties
Verhuurwinkel.nl
Bing Ads
Connections
Dakenshop
Hogenboom Vakantieparken
StoryMe
Wellens Men
BandenConcurrent
Starss
Nilsson
Novid
Pinkminds
Villapark de Paardekreek
Sentia
Thermaalbad Arcen
BTS Tank Solutions
Dr. Feriduni Hair Clinic
LightBrands
Staen
Van Mele Tuinmeubelen
Neapharma
Klok'uus