Zoekmachine optimalisatie met resultaat

Zonder goede marketing geen klanten en zonder klanten geen omzet. Net als bij een reguliere winkel hangt ook het bestaansrecht van een webshop af van of je jouw doelgroep weet te bereiken en of deze jou weet te vinden. Om je website goede vindbaarheid en meer bezoekers te geven, kan je uiteenlopende vormen van online marketing inzetten. Internetmarketing begint in veel gevallen met SEO advies oftwel Google zoekmachine optimalisatie. En de beste stap op weg naar een hoge positie in Google is je optimalisatie uitbesteden aan een seo specialist van Envoker.

Search engines vormen de ruggengraat van het internet. Ze zorgen ervoor dat bedrijven online worden gevonden en zijn ook onmisbaar voor het leiden van klanten naar jouw website en social media. Om dit te bereiken is het echter zaak dat je shop, site, blog of andersoortige internetkanaal gemakkelijk vindbaar is. SEO marketing begint daarom ook met het aanpassen webcontent. Google's algoritmes veranderen snel en goede kwalitatieve content is enorm belangrijk.

Daarom is het in vrijwel elke online marketing strategie aan te raden om zoekmachine optimalisatie rond je website te laten uitvoeren. Dit wordt ook wel SEO genoemd. SEO staat voor Search Engine Optimization en is een internetmarketingterm die je waarschijnlijk wel vaker tegenkomt. In het kort komt het erop neer dat de webcontent zodanig wordt aangepast dat je website beter scoort in Google. Hierdoor zullen mensen na het invoeren van bepaalde keywords deze eerder tegenkomen in de zoekresultaten. Het directe gevolg daarvan is meer online bezoekers voor jouw website en dus meer omzet.

Hoe werkt zoekmachine optimalisatie in de praktijk?

Een groter aantal potentiële klanten in je webshop of op je site is een aantrekkelijk idee en het belangrijkste streven van bedrijven, organisaties en talloze andere grote en kleine commerciële partijen. Het wijzigen van je webteksten en behorende content om je online vindbaarheid te verbeteren kan echter een intensief optimalisatie proces zijn.

Niet alleen moet je rekening houden met de technische aspecten van SEO. Ook is het belangrijk te onderzoeken waar je de focus op wilt leggen en goed te analyseren wat er op je website nodig is om dit te behalen. 

In de meeste zoekmachine optimalisatie processen doorlopen we dan ook zowel de technische audit als het zoekwoord onderzoek, content plan en het opbouwen van autoriteit.

Ik hou van de no-nonsense, resultaat gefocuste aanpak van Envoker.

Ik hou van de no-nonsense, resultaat gefocuste aanpak van Envoker. Ze hebben de nodige ervaring en kennis in huis om strategisch mee te denken op elk niveau. Daarnaast kan je ook voor uitvoerende taken meer dan gerust zijn van een correcte aanpak, met focus op de doelstellingen.

Nick Boterberg Nick Boterberg
Senior Online Marketeer | Combell

Envoker is voor Roompot van grote waarde geweest in het maken van fundamentele keuzes daarin en met fantastisch resultaat.

Een open-minded, kritische én energieke club met ontzettend veel know-how over vrijwel alle aspecten van digitale marketing. Of het nu gaat over advertising, attributie, budgetten of strategische keuzes; Envoker is voor Roompot van grote waarde geweest in het maken van fundamentele keuzes daarin en met fantastisch resultaat!

Wesley Koolen Wesley Koolen
E-Commerce Manager | Roompot Vakanties

Het is fijn een partner-in-crime te hebben waarop je kan terugvallen voor een second opinion

We doen voor onze media-brands met regelmaat beroep op de expertise van Envoker. Hoewel we intern heel wat kennis hebben, is het fijn een partner-in-crime te hebben waarop je kan terugvallen voor een second opinion, het sparren over de beste strategie of gewoon de extra handjes die nodig zijn om een project rond te krijgen. In Envoker hebben we voor het eerst een transparant bureau gevonden dat met plezier haar kennis deelt en pragmatisch meedenkt. De communicatie loopt altijd snel en direct, wat voor een online media-bedrijf als het onze gewoonweg essentieel is. En misschien nog het belangrijkste: de resultaten zijn er. Het verschil met andere bureaus komt meteen bovendrijven.

Kevin Van der Straeten Kevin Van der Straeten
Managing Mind | Pinkminds

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken.

Een zeer kundige enthousiaste club, die met hun hoge kennisniveau out of the box durven te denken. Het resultaat is een zeer uitdagende online groeistrategie met bijbehorende begroting waarbij beschikbaar budget en ROAS maatgevend zijn.

Jornt de Meurichy Jornt de Meurichy
Online Traffic Manager | Roompot Vakanties

Communicatie, advies en strategie staan voor mij centraal in onze samenwerking met Envoker

“Vanuit Roompot zijn we zeer te spreken over de samenwerking. Communicatie, advies en strategie staan voor mij centraal in onze samenwerking met Envoker. Online marketing is een belangrijk onderdeel van onze totale marketing strategie, hiervoor leveren de marketeers van Envoker al jaren een grote bijdrage. De resultaten hieruit volgend zijn jaar op jaar zeer positief!"

Laura Ligthart Laura Ligthart
Director Sales | Roompot Vakanties

Betaalde versus organische zoekmachine optimalisatie

SEO en SEA zijn totaal verschillend van aanpak maar met gelijkaardige doelstellingen. Het hierboven omschreven zoekmachine optimalisatie proces is vooral van belang om op organische wijze goede resultaten in Google te behalen. ‘Organisch’ wil in dit geval zeggen dat de notering in de zoekmachine natuurlijk en op basis van je webcontent tot stand is gekomen. Een professionele zoekmachine optimalisatie campagne kan je ver brengen, maar hoe hoog je positie wordt is uiteindelijk toch een kwestie van doordachte aanpassingen maken op je site in het kader van online marketing SEO en het uitbouwen van de autoriteit van je website.

Als je behalve via SEO optimalisatie Google actief wilt inzetten, kan je ervoor kiezen om de link naar je site als betaalde advertentie tussen de bovenste zoekresultaten te laten plaatsen. Dergelijke aan de zoekmachine betaalde en als zodanig dus meer geforceerde Google optimalisatie staat bekend als Search Engine Advertising of SEA. Alvorens te adverteren kan je eerst evenwel besluiten tot verdere websiteverbeteringen.

SEO en SEA hebben wel een totaal ander investeringspad en een andere return on investment. Met SEO ben je écht aan het investeren in de lange termijn. 

seo versus sea

Onze diensten

Technische optimalisatie

Bij de term “Search Engine Optimization” wordt in de eerste plaats vaak gedacht aan het optimaliseren van de teksten op een website. Hoewel passende keywords en goede webteksten natuurlijk van grote invloed zijn om de Google-ranking van een site te stimuleren, beperkt SEO zich hoegenaamd niet alleen tot de ‘on page-content’ ervan. Minstens zo belangrijk voor de vindbaarheid van een website is de techniek achter de website. Bij het verbeteren van je zoekmachine marketing resultaten en posities voert Envoker daarom ook een technische SEO analyse uit over de gehele website.

Technische optimalisatie

Content Marketing

Het vinden van potentiële klanten via internet, het stimuleren van conversies en uiteindelijk het vergroten van de omzet van je webshop zijn onlosmakelijk verbonden met online content marketing. Binnen een SEO-traject mag het intensief inzetten van webcontent dan ook niet ontbreken. Het belangrijkste doel daarbij is het aanbieden van waardevolle online informatie om je bedrijf, website of shop onder de aandacht van het online publiek te brengen. Envoker helpt je met het creëren van de juiste webcontent en het bepalen van de beste content marketing strategie.

Content Marketing

Zoekwoord onderzoek

Belangrijk is dus om te weten met welke woorden je doelgroep zoekt naar webshops als de jouwe. Als je  zoekmachine optimalisatie (SEO) wilt laten uitvoeren, betekent dan ook dat dit moet worden onderzocht. Dit noemen we een zoekwoord onderzoek. Door hier goed naar te kijken brengen we alle relevante zoekwoorden in kaart.

Aan de hand daarvan zal onze SEO specialist deze veelgebruikte zoektermen en zoekwoorden in kaart brengen en een contentplan opstellen. Dit contentplan overlopen we samen met jou om per topic te bepalen wat de intentie van de zoekopdracht is en hoe we de content gaan vormgeven om daar zo goed mogelijk bij aan te sluiten.

Hierdoor zal bij goed een uitgevoerde zoekmachine optimalisatie een zoekmachine zoals Google je website als relevanter en belangrijker voor online geïnteresseerden kwalificeren en je een hogere ranking toekennen in de zoekresultaten.

zoekwoord onderzoek

Blijf op de hoogte van het online marketing nieuws!

Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief naar onze klanten én geïnteresseerden. Deze nieuwsbrief staat vol met de laatste nieuwtjes op online marketing gebied. Wil je dus op een eenvoudige manier op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op online marketing gebied schrijf je dan snel in!

SEO optimalisatie is meer dan webcontent aanpassen

Bij SEO zoekmachine optimalisatie van je website zijn diverse andere punten van belang. Behalve voorzien van specifieke keywords dient de geboden online informatie je bezoekers tevens iets te bieden. Waardevolle webcontent is een groot voordeel als je je site een zo goed mogelijke Google-positie wilt bezorgen. Om door de zoekmachine als inhoudelijk relevant en betrouwbaar te worden aangemerkt, is het daarnaast van belang dat je website ook technisch in orde is.

Deze technische optimalisatie richt zich bijvoorbeeld op een goede werking van alle onderdelen van de website die Google belangrijk vindt. Wij maken gebruik van diverse tools om dit voor je te controleren en in goede banen te leiden; Semrush, Screaming Frog, Google Webmaster Centrum, Bing Webmaster Centrum en daarnaast nog een volledige handmatige controle. Hier komt een duidelijk advies uit naar jou als klant wat we mits nodig voor je bespreken met je webdeveloper.

technische audit

Het bouwen van autoriteit

In het kader van Google SEO is ook sterke linkbuilding en content marketing essentieel. Hierbij gaat de aandacht uit naar de links op je internetsite, die de bezoeker naar interne en externe pagina's leiden. Te veel dode, willekeurig gebruikte, of lage kwaliteit links kan een averechts effect hebben en je vindbaarheid en dus ook je online marketing strategie flink dwarsbomen. Ook is het belangrijk dat kwalitatieve websites naar jouw website linken. Hierdoor krijgt je website steeds meer autoriteit.

We doen dit door te kijken naar de concurrenten op de zoekwoorden die jij met jouw website ambieert. Zo bouwen we een kwalitatieve backlink strategie zonder enig gevaar voor jouw website. Belangrijk is om de concurrenten en hun backlinks goed te screenen op kwaliteit, autoriteit en relevantie om zo op alle vlakken de juiste strategie samen te stellen.

backlink report

Blijf op de hoogte van het online marketing nieuws!

Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief naar onze klanten én geïnteresseerden. Deze nieuwsbrief staat vol met de laatste nieuwtjes op online marketing gebied. Wil je dus op een eenvoudige manier op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op online marketing gebied schrijf je dan snel in!

Zoekmachine optimalisatie uitbesteden aan Envoker

Goede en volledige zoekmachine optimalisatie is dus een intensief proces, dat bovendien de nodige kennis en online onderzoeken vereist. De voordelen van SEO zijn echter legio, met name wanneer dit wordt uitgevoerd door een professioneel marketingbedrijf als Envoker.

Veel bedrijven geven er daarom de voorkeur aan hun SEO aan ons over te laten. Het valt nu eenmaal niet te ontkennen dat op basis van onze expertise en ons advies zoekmachine optimalisatie tot uitstekende Google-resultaten leidt. Wij helpen je website of -shop niet alleen om beter te scoren door de beste SEO tips erop los te laten. We zorgen er namelijk tegelijkertijd voor dat ook technisch alles perfect werkt. Daardoor heeft zoekmachine optimalisatie voordelen op meerdere vlakken.

Wil je net als al onze klanten de beste Google-positie? Vertrouw voor je zoekmachine optimalisatie strategie dan op Envoker.

Enthousiast en klaar om aan de slag te gaan?

Wij zeker! Neem direct contact met ons.

Recente artikelen

Bloovi
Combell
Decovry
Eventplanner.be / .nl
Halito
IgnitionOne
Roompot Vakanties
Verhuurwinkel.nl
Bing Ads
Connections
Dakenshop
Hogenboom Vakantieparken
StoryMe
Wellens Men
BandenConcurrent
Starss
Nilsson
Novid
Pinkminds
Villapark de Paardekreek
Sentia
Thermaalbad Arcen
BTS Tank Solutions
Dr. Feriduni Hair Clinic
LightBrands
Staen
Van Mele Tuinmeubelen
Neapharma
Klok'uus