Je doelgroep bereiken met display advertenties

Display advertenties is een niet te onderschatten middel om een merk meer naamsbekendheid te geven of om de aandacht op een product te vestigen. Mensen moeten namelijk eerst van je bestaan weten om potentiële klanten te kunnen worden. Internet speelt daarbij een belangrijke rol, vooral omdat dit het medium bij uitstek is om gerichte advertenties te verspreiden. Om te adverteren via websites kan je onder andere gebruikmaken van premium display advertising. Bij Envoker zijn we gespecialiseerd in het opzetten van online advertentiecampagnes met een specifieke en doelgerichte targeting.

Kenmerken van display marketing

Display adverteren is het bereiken van de potentieel geïnteresseerden op het juiste moment in hun customer journey. In alle fases van het koop- en oriëntatieproces, ondersteund met een doeltreffende en weloverwogen boodschap, en tegenwoordig uiteraard ook op het juiste device (tablet / smartphone). Of je nu een nieuw merk in de markt wil zetten of juist een conversiegerichte retargeting campagne uit wil rollen. Een display campagne kan op verschillende manier worden ingezet en opgebouwd: het verspreiden van reclame-uitingen op websites, apps en sociale-mediaplatforms door middel van (interactieve) banners, tekstadvertenties, afbeeldingen, video’s en audioboodschappen. Met display advertising bereik je je doelgroep snel en effectief. Dat kan specifiek op een premiumwebsite of breed in een open ad-exchange of advertentieveiling. Bij dit laatste brengen adverteerders een bod uit op beschikbare advertentieruimte op verschillende websites, zoals het Google Display Netwerk.

 

 

 

Display advertenties zeer divers

Bij display adverteren valt onderscheid te maken tussen brandinggerichte en conversiegerichte campagnes. Voorheen waren branding doelstellingen als ‘vergroten van naamsbekendheid’ het belangrijkst, maar tegenwoordig kunnen advertenties veel meer op de persoonlijke interesses en online routines van internetgebruikers worden afgestemd. Daardoor is het steeds makkelijker om op het juiste moment de juiste persoon te bereiken met de juiste reclameboodschap. Onder display marketing verstaan we dan ook allerlei soorten uitingen. Je kan denken aan video-advertising middels premiuminkoop bij publishers als de Telegraaf, NPO en RTL of met zelf geproduceerde content op YouTube, Vimeo of Facebook Watch, premium display-inkoop van bijvoorbeeld bannerads direct bij publishers, een Google display campagne via het Google Display Network dat miljoenen websites vertegenwoordigt, buitenreclame op beeldschermen (Digital Out of Home) en reclameboodschappen op digitale audioproviders als Spotify en Deezer.

 

 

 

Display campagne laten opzetten

Door de vele mogelijkheden leent display advertising zich uitstekend om bekendheid te geven aan een nieuw product, het genereren van structurele aandacht en bij de ondersteuning van uiteenlopende crossmediale reclamecampagnes. Afhankelijk van de content en targeting kunnen display advertenties zowel de bovenste, middelste als onderste lagen van de funnel van een specifieke klantreis bereiken. Met goed uitgewerkte retargeting campagnes haal je bijvoorbeeld een hoger rendement uit je huidige bezoekers en kan je ze terug naar je website leiden om een afgebroken actie alsnog te voltooien. Envoker koopt daarom ruimte in voor open en premium display advertising, waarbij programmatic buying en het geautomatiseerd verwerven van online advertentieruimte middels Real-Time Bidding (RTB) talloze mogelijkheden bieden voor een gerichte en doeltreffende customertargeting. Zo bereiken wij altijd de doelgroep die voor jou van belang is.

Blijf op de hoogte van het online marketing nieuws!

Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief naar onze klanten én geïnteresseerden. Deze nieuwsbrief staat vol met de laatste nieuwtjes op online marketing gebied. Wil je dus op een eenvoudige manier op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op online marketing gebied schrijf je dan snel in!

Bloovi
Combell
Decovry
Eventplanner.be / .nl
Halito
IgnitionOne
Roompot Vakanties
Verhuurwinkel.nl
Bing Ads
Connections
Dakenshop
Hogenboom Vakantieparken
StoryMe
Wellens Men
BandenConcurrent
Starss
Nilsson
Novid
Pinkminds
Villapark de Paardekreek
Sentia
Thermaalbad Arcen
BTS Tank Solutions
Dr. Feriduni Hair Clinic
LightBrands
Staen
Van Mele Tuinmeubelen
Neapharma
Klok'uus