Conversie optimalisatie verhoogt je omzet

Wanneer je online winkel of website volgens de statistieken veel bezoekers trekt maar daarentegen tegenvallende conversieresultaten laat zien kunnen hier meerdere redenen voor zijn. Om daarachter te komen is het van belang dat je je site aan een kritisch onderzoek laat onderwerpen en op cruciale punten laat aanpassen. Ogenschijnlijk minieme wijzigingen kunnen omzetmatig soms al voor relatief grote verschillen zorgen. Bij Envoker helpen we je graag je webshop of website te verbeteren, waarbij de conversies verhogen het uiteindelijke doel is.

Conversie optimalisatie webshop begint met kritisch kijken

Als eigenaar van een internetsite of internetwinkel is het niet altijd gemakkelijk om je te verplaatsen in de klant. Toch is dat precies wat je moet doen om bij achterblijvende conversies de online knelpunten te kunnen signaleren. Door kritisch naar je website te kijken kom je zaken tegen die je anders over het hoofd zou zien. Het gedrag van een online bezoeker wordt namelijk door allerlei factoren beïnvloed. Dat begint al met de vraag of deze überhaupt de intentie heeft om iets te bestellen of contact op te nemen. Je website kan daar tot op zekere hoogte invloed op uitoefenen. Het gebruiksgemak, de tekstuele inhoud, de lay-out en zelfs de kleur van de buttons zijn allemaal bepalend voor het gedrag van bezoekers die in principe geïnteresseerd zijn in je product of dienst.

 

 

 

Enthousiast en klaar om aan de slag te gaan?

Wij zeker! Neem direct contact met ons.

Vier stappen die conversie verhogen

Online omzetgroei bereik je op twee manieren. Enerzijds stimuleer je dit door te zorgen dat er meer verkeer op je site of shop komt. Wanneer uit de statistieken echter blijkt dat de verkopen achterblijven bij de bezoekersaantallen moet extra aandacht worden besteed aan conversie optimalisatie. Daartoe kan je een conversie optimalisatie-traject volgen. Bij Envoker omvat het CRO-traject vier fases. Dit zijn een technische controle van de site inclusief het verzamelen van klantervaringen, een walkthrough om te zien of de site goed werkt in alle browsertypes en -resoluties en op alle soorten apparaten, gebruikerstests met een panel, en tot slot het implementeren van een test- en actieplan. Binnen deze hier beknopt omschreven stappen worden tal van checks uitgevoerd met als doel middels conversie optimalisatie webshops en websites winstgevender te maken.

 

 

 

Conversie optimalisatie consultant via Envoker

Op zoek naar betere verkoopcijfers en conversieaantallen dien je dus een zo goed mogelijk inzicht te hebben in wat je online bezoekers beweegt en waardoor ze afhaken. Je moet weten welke website-elementen tekortkomingen hebben en hoe je deze oplost. Conversie optimalisatie is daarom vaak een lang traject en meer dan het simpelweg uitvoeren van enkele tests. Envoker heeft echter veel ervaring en kennis op het gebied van conversieoptimalisatieprocessen. Wij maken bij onze CRO-trajecten geen gebruik van standaardrapporten, maar leveren maatwerk. Onze vervolgstappen variëren dan ook per website en webshop. De vraag van de klant staat daarbij echter altijd centraal, en directe communicatie, tactisch en strategisch meedenken, en ambitieus samenwerken zijn voor Envoker belangrijke kernwaarden. Onze conversie optimalisatie consultant gaat intensief aan de slag om samen met jou een duurzame oplossing te vinden voor ondermaatse online prestaties.

Blijf op de hoogte van het online marketing nieuws!

Regelmatig versturen wij een nieuwsbrief naar onze klanten én geïnteresseerden. Deze nieuwsbrief staat vol met de laatste nieuwtjes op online marketing gebied. Wil je dus op een eenvoudige manier op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen op online marketing gebied schrijf je dan snel in!

Bloovi
Combell
Decovry
Eventplanner.be / .nl
Halito
IgnitionOne
Roompot Vakanties
Verhuurwinkel.nl
Bing Ads
Connections
Dakenshop
Hogenboom Vakantieparken
StoryMe
Wellens Men
BandenConcurrent
Starss
Nilsson
Novid
Pinkminds
Villapark de Paardekreek
Sentia
Thermaalbad Arcen
BTS Tank Solutions
Dr. Feriduni Hair Clinic
LightBrands
Staen
Van Mele Tuinmeubelen
Neapharma
Klok'uus